2011. június 24., péntek

Szafari a sivatagban

A sivatagbeli látogatásunk változatos programnak ígérkezett és végül nem is kellett csalódnunk. Első lépésben megkaptuk a körülményeknek megfelelő fejfedőnket, majd egy kis tevegelésre invitáltak bennünket. A lóval ellentétben a teve "leül" nekünk és az elhelyezkedés után, amikor újra négy lábra áll az egy igazi élmény!
Jó kis teve!
Sajnos nem tölhettünk el sok időt teveháton
  












Ezt követően pedg jött a beduin falú meglátogatása, ahova egy kis homokjáróval jutottunk el. Sajnos a beduinok nem igazán szeretnek másokkal érintkezni, ezért a faluban csak egyetlen kenyérsütő asszony volt mutatóban. 

Indulásra készen


A falu egyetlen látható lakója












Vajon melyikben lehet netezni?

Ezt követte a terrárium meglátogatása, de az ott fellelhető állatok többsége éppen nappali álmát aludta, ezért bennem még az a kérdés is felmerült, hogy egyáltalán élnek-e. Egy kis pihenést követően azonban jött az, amit a legjobban vártunk, a sivatagi quad-ozás, amire a szervezők is bőven adtak időt. Így ha előre megbeszélt szabályok szerint is, de egy jót repeszthettünk a sivatagban. Miután visszaérkeztünk a kiindulási helyünkre már kezdett mindenki elpilledni az egész napos sivatagi programoktól, ezért a végére már csak egy kis show tartogattak számunkra: hastánc (a videót majd egy külön bejegyzésben töltöm fel), egy másik tradicionális tánc és a fakír.
Vagy 10-15percen keresztül pörgött folyamtosan
Széttört üvegbe belenéz, fejre rátapos











Az egész napos programot követően elégedetten és fáradtan tértünk vissza a hotelba, ahol már alig vártuk, hogy újra meglátogathassuk a bárban dolgozó barátainkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése