2011. május 23., hétfő

Az esküvő

A búcsúztató mulatságok másnapján következett az esküvő. 8-ra mentünk a templomba és maga a szertartás nem tartott sokáig, 9-re be is fejeztük. A leendő házaspárnak nem sok dolga volt, nem kellett az általunk megszokott kérdésekre válaszolniuk. Megálltak az oltár mellett és a pap folyamatosan beszélt és énekelt hozzájuk a segédje pedig egy aranyszínű palástot adott  a vőlegényre, majd minkettejük fejére egy-egy korona került. Sajnos a szertartásról nem tudtam sok képet készíteni, mert a családhoz tartozó fotósok folyamatosan körülállták őket és természtesen élő felvétel is készült.

A szertartási öltözet

Férj és feleségként távoztak











A szertartást követően, a kibérelt teremben már a zenéé és a táncé volt a főszerep. Amint megérkeztünk egyből egy zenekar fogadta az párt és az egyes állomáshelyeken megállva, szinte betáncoltuk magunkat a fentartott terembe. (A gépem akuja elég hamar megadta magát, de szerencsémre Nany kisegített a mobiljával, ezért az est további részében is önfeledten fotózhattam.)

A zenekar rendesen adott a melónak! :)
A nagy boldogásban szinte mindenki táncra perdült











A bejárati táncoskedv aztán már végig megmaradt. Nem az étkezésen vagy az iváson volt a hansúly, hanem mindenki körbeállta középen az ifjú párt, öregek és fiatalok ropták, ahogy a lábuk bírta. Ha pedig a fáradtság miatt egy kis pihenőre volt szükség, akkor a pár kiemelt helyre vonulhatott vissza, szusszani egy kicsit.
Felvétel leendő gyerekeknek :)
Járt a pihenő és egy kis frissítő











Igazából az egész esküvői ünenpség erről szólt és csak néha-néha szakították meg, például a torta felszelése miatt. 11 órát követően már kezdtek elszállingózni a vendégek és éjfélkor vége is lett az ünneplésnek. Mindent összevetve érdekes tapasztalat volt, de én kitartok a nálunk megszokott, hajnalig tartó lagzi mellett kis iszogatással, áldomásokkal, menyasszony szöktetéssel.
Tradicionális pillanat: a torta felszelése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése