2011. február 2., szerda

Szombat este

Leszállt az este és ezzel kint az utcán is felizzott a hangulat. Nagy a hangzavar és ha kinézek az ablakon látok botokkal felfegyverzett embereket is. Eléggé érthetetlen ez számomra, mert sem a tüntetések, sem a rendőri erők nem itt vannak, tehát nem tudom ki ellen fegyverkeznek. Nincs jogomban megítélni és elítélni az itteni embereket, de nem látom értelmét annak, hogy botokkal és kődarabokkal a kezükben járják az utcákat. Kicsit olyan ez, mintha az emberek felfegyverkezve járták volna Győr utcáit, miközben Budapesten az Andrássy úton ment a tüntetés. Hihetetlen ahogy az utcáról beszűrődik az emberi hangzavar és a hangszórókból sugárzott muszlim istentisztelet egyvelege!

A ház férfi tagja botokkal felszerelkezve gyülekeznek a ház előtt. Képet már nem tudok készíteni a sötét miatt, vakut pedig nem akarok használni. Lehet, hogy nem vennék jó néven, ha képek készülnének róluk. Az egyikük próbált telefonálni, de láthatólag nem járt sikerrel. Korábban én is próbáltam hívni a Maged-et, de nekem sem sikerült.

Nem tudom, hogy mi lesz ma este. Kíváncsi lennék a tüntetésekre, de nem keresem a bajt. Ha Magyarországon 2006-ban olyan dolgok történhettek, akkor egy ennyire elfajult tüntetés egy kevésbé demokratikus országban még veszélyesebb lehet. A hét elején már hallani lehetett róla, hogy a rendfenntartó erők éles lőszert is bevethetnek. Azóta pedig sokat súlyosbodott a helyzet.

Aminek pedig végképp nem örülök, hogy szerintem az utca végén – aminek előterében az előző bejegyzésben szereplő jelenetek is lezajlottak – valamiféle tüntetői központot alakítottak  ki. A bejáratnál mindig ül valaki, mintha örködne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése