2011. február 2., szerda

Kimenekítések

"A Qantas ausztrál légitársaság ingyen hazaszállítja Egyiptomból a távozni akaró ausztrálokat. Az ausztrál kormány két gépet bérelt az országban tartózkodó hatszáz ausztrál kimenekítésére. (BBC)"

"A maláj miniszterelnök, Nadzsib Razak elrendelte az Egyiptomban tanuló malájziai diákok kimenekítését az országból. A diákokért három katonai szállítógépet küldtek, Szaúd-Arábiába szállítják őket. Egyiptomban 11 ezer malájziai diák tanul. (BBC)"

"A brit külügyminisztérium is küld egy járatot Kairóba szerdán, hogy hazaszállítsa azokat a brit állampolgárokat, akik máshogy nem tudják megoldani a hazautazást. Görögország katonai repülőt küldött 215 görög állampolgár evakuálására Egyiptomból. (CNN)"

Ha a magyar kormányból valaki olvasná a blogom, akkor értem ne küldjenek repülőt, mert nem megyek haza. :)
Már nem tudom eldönteni, hogy vajon csak én bagatelizálom el a helyzetet, de ennyire, hogy a külföldieket ki kelljen menekíteni az országból szerintem nem rossz a helyzet. Aki nem keresi a bajt, azt nem fogja atrocitás érni. Gondolom az itt lévő külföldiek, - mint ahogy én sem -, nem mennek tüntetni az egyiptomi kormány ellen. Meg van szabva, hogy mikor van kijárási tilalom, és akkor nem megyek ki az utcára.

"Az egyiptomi állami tévé jelentése szerint szerdán a megszokottnál később, délután ötkor kezdődik a kijárási tilalom, és a szokásosnál hamarabb, csütörtök reggel hétkor véget is ér véget. Nem mintha eddig bárki betartotta vagy betarttatta volna a kijárási tilalmat."

Az előző hír azért csak részben igaz. A késő délutáni órákban tényleg látni még embereket az utcán, de este 10től már szinte teljesen kihalt a máskor oly nyüzsgő közeli piac is.

1 megjegyzés:

  1. Beindult az ellentütntetés, szervezetten viszik oda az utcai harcra felszerelt Mubarak-pártiakat, a katonák pedig csak passzív megfigyelők. Jobb, ha otthon maradsz.

    VálaszTörlés