2011. február 14., hétfő

Alexandriai hétköznapok VII.

Minden évben tervezem, hogy otthon ellátogatok a tőlünk nem messze lévő ún. Eperlandra, de valahogy évről-évre lecsúszom az eperszezonról. Éppen ezért örömmel konstatáltam, hogy itt már most elkezdődött az szezon, és 140Ft/kg áron nagyon szép epret lehet kapni. (Amúgy európai szemmel az összes itteni gyümölcs nagyon olcsónak tűnik a piacon.)

Mikor átmegyek a szomszédba mindig megvendégelnek valamivel, a vasárnapi iskola után pedig rendszeresen ott vacsorázom. (Ezt még a Raouf jelentette ki az elején, hogy vasárnap ne egyek itthon, hanem ott kell vacsoráznom! :) ) Mivel nem szeretnék visszaélni a vendégszeretetükkel, ezért alkalmanként én is szoktam vinni egy kis apróságot: ropogtatnivalót, a gyerekeknek édességet, stb. Most pedig egy adag eperrel leptem meg őket, amit aztán örömmel fogyasztottunk el közösen.
Nem kis darabok :)
Azért élőben ennél több volt

2 megjegyzés:

  1. Itthon meg a többszörösébe kerül már már dkg is.

    VálaszTörlés
  2. Igen, általánosan elmondható, hogy itt a gyümölcs elég olcsó. Már a datolya időszakot várom nagyon, az is 85Ft/kg.

    Itt viszont a hús (szárnyasok) jóval drágább, mint otthon és nem csak arányaiban. Bár tény, hogy az élő állat árát nem tudom, de valahogy nincs kedvem fejet metszeni, kopasztani, belezni.

    VálaszTörlés