2010. november 12., péntek

Alexandriai hétköznapok V. - frissítve

Mikor jövök hazafele a suliból utamba esik egy élelmiszerbolt, ahova be szoktam térni venni egy-két apróságot. Pár héttel ezelőtt nyitották meg a hentes részlegét, amit úgy kell elképzelni, hogy a bejáratnál kapókra vannak felakasztva a húsok és lényegében az ember ott megy el mellettük-közöttük, mikor bemegy a boltba. (Ide majd erről később felteszek egy képet!) Ez azonban nem lett volna elég e post megírásához, mert ez egyáltalán nem ritka "jelenség" itt, de amit két napja tapasztaltam az mindent vitt.

A hentes részleg tovább terjeszkedett és már élőállat is van a boltban. Igaz el vannak kerítve, de mindez 1-2méterre van a kasszától, érezni az állatszagot, szállnak a legyek és minden ami ezzel jár. Ahol belátni az állatokhoz látszik, hogy a bolt csempéjére van leszórva a szalma és a juhok ott fekszenek bent.

Ezt körülbelül úgy képzeljétek el, hogy leugrotok a sarki Coop-ba és a bolton belül egy elkerített részen van lényegében egy juh ól, istálló vagy bármi ilyesmi.

Nagyon sajnálom, hogy erről nem fogok tudni Nektek képet készíteni, mert a boltban nem állhatok le fotózni.

PS.: Úgy tűnik, hogy ez a megoldás még az arab embereknek is túl sok volt, mert tegnap a nyomát sem láttam a hentesrészlegnek, teljesen eltűnt. A másik lehetőség, hogy csak a muszlim karácsony miatti rendkívüli állapot volt az, mint vmi. karácsonyi vásár.

2 megjegyzés:

  1. Ezért az már kicsit túl tesz a szokásos dolgokon :-)

    Ha arra jársz megint, fényképezőt elő, vakut ki, lősz egy párat, aztán hátha sikerül egy-kettő, amit közzé tudsz tenni.

    Mert engem személy szerint nagyon érdekelne a fotó :-)

    VálaszTörlés
  2. Rendben, megteszem majd ami tőlem telik!

    VálaszTörlés