2011. június 1., szerda

Az utolsó hónapom

A mai nappal kezdetét vette az utolsó teljes hónapom itt, amelynek egy részét nem is Alexandriában fogom eltölteni. Nagyon úgy tűnik, hogy végre sikerül eljutnom El-Miniába egy hétre és ezen kívül még Marjútba is visszavárnak. A gépemet vinni fogom magammal, így majd időnként megpróbálok írni egy-egy bejegyzést az élményeimről, de nem tudom mennyire lesz internet. Tehát ha hosszabb időre eltűnnék, akkor aggodalomra semmi ok! :)

Készülvén a dél-egyiptomi klímára, mostanában amikor csak lehet kiballagok a strandra, hogy jobban bírjam a 40fokot árnyékban és lehetőleg ne égjek oda. Mostanra már egy kis szinem is lett, így talán ez az utóbbi veszély nem fenyeget annyira.

Egyébként elég érdekes az itteni emberek strandolási szokása, amikor én kitelepedek és lefekszem egy kiterített lepedőre meg is szoktak bámulni. Ők ugyanis nem telepednek le a homokba, hanem székeken, napernyők árnyékában üldögélnek a part mentén. Persze ez valamennyire érthető, ők már nem igazán szeretnének barnulni. :)

A másik figyelemreméltó dolog, hogy a nők nem öltöznek/öltözhetnek fürdőruhába, így ha be akarnak menni a vízbe azt teljes ruházatban teszik, aztán majd megszáradnak a napon. Ennél már csak a csadorban strandoló nők mulatságosabbak számomra.....

Természetesen itt is van olyan strand, ahol a nők is elengedhetik magukat, de az Alexandria legdrágább (60-70LE kb.2000Ft) magánstrandja. Múlt héten én is ellátogattam oda Maged és egy nő ismerőse társaságában, de nem igazán voltam elégedett, mert ennyi pénzért (az egyiptomi átlagfizetés kb. 10%-a) azért többet vártam, mint egy sima elkerített tengerpart. Persze vannak előnyei: tisztább a part, nők lehetnek fürdőruhában, lehet sört venni és nem kell aggódni, hogy ellopják valami értékünket. Amennyiben egy társaságban a gyengébbik nem is jelen van, akkor tényleg ez a hely az egyetlen normális megoldás, de számomra tökéletes az ingyenes strand is (egyedül nem sörözök, bikinit nem hordok, homokba nem fekszem, értéket nem viszek magammal).

Mindenkinek most már hivatalosan is szép nyarat és remélem azért majd tudok rendszeresen jelentkezni, ha meg nem, akkor megérkezésem után jön a bejegyzés-dömping!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése