2011. április 25., hétfő

Kis utazás

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az El-Miniaba való utazásom során mindössze az alexandriai vasútállomásig jutottam el. Pár nappal ezelőtt az sem volt biztos, hogy egyáltalán indul vonat El-Miniaba, mert az ország helyzete máig nem állt teljesen rendbe a zavargások óta. Ma reggel Nany-val (és fiával) elmentünk az állomásra és kiderült, hogy van vonat, de a közvetlen vonal helyett, egy Kairón is átmenő, minden állomáson megálló járattal kellett volna mennem. Ha ez nem lett volna elég; nem volt osztálybeli megkülönböztetés, pedig a Maged, mikor elterveztük az utat, lelkemre kötötte, hogy mindenképpen első osztályra váltsak jegyet. Hogy teljesen őszinte legyek engem ezek a nehézségek sem tántorítottak volna el, mert nagyon szerettem volna egy kicsit kimozdulni és jobban megismerni Egyiptomot, azonban Nany teljesen elhatárolódott attól, hogy így elengedjen. Nagyon vigyáznak rám, néha szerintem túlzásba is viszik, és tényleg olyanok, mintha a második családom lennének.

Elfogadtam a döntését, mert ők jobban ismerik a körülményeket és a Maged is mondta, hogy másodosztályon nem igazán szerencsés és ajánlott számomra az utazás. Egyébként hajnali 2kor indultam volna és az út időtartamát nem lehetett előre megmondani, olyan 9-12órát tartott volna. (Mikor később felhívtam a Megot kiderült, hogy nem elég, hogy nem volt első osztály, hanem még a másodosztálynál is rosszabb, nomál jegyek voltak csak, amelyeket a Maged „szenvedésnek” aposztrofált.)

Azonban nem akartuk ilyen könnyen feladni, ezért átmentünk a buszállomásra is, de onnan egyáltalán nem volt járat El-Miniába. Egyébként a buszpályaudvar enyhén szólva is elég megmosolyogtató volt…..

Hazafele még láttunk egy balesetet, két kocsi elég komolyan egymásba rohant. Majd felvettük még a rokonság 4tagját, így már 7-en utaztunk Nany Ladájában. J

Most pedig már 3.napja ünnepeljük a Húsvétot, amelyről hamarosan képes beszámolót olvashattok majd…. 

PS.: A lehetőségeim szempontjából egyébként nagyon rosszul jöttek az egyiptomi tüntetések és az utánuk kialakult helyzet. Az utazásom is nagyrészt ezért nem valósul meg most. A kezdeti pénteki programok a Jezsuita központban is emiatt szünetelnek bizonytalan ideig és ma derült ki, hogy valószínűleg a piramisokat sem fogom tudni meglátogatni. Persze ebbe nem nyugszom bele ilyen könnyen, mindent el fogok követni, hogy ahova lehet eljussak és amit lehet meglátogassak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése