2011. március 11., péntek

Egy csipetnyi Cap D'or

A két héttel ezelőtti, csütörtöki kiruccanás után, már meg szerettem volna várni a nagy meleg beköszöntét a következő alkalommal. Azonban tegnap megcsörrent a telefonom és Mego kérdezte, hogy lenne-e kedvem egy kisebb sörözéshez. Ilyen kérdésre nem lehet nemmel válaszolni, még akkor sem ha az itteni tél az utolsó harcát vívja, mielőtt fejet hajtana az érkező nyár előtt.

7-kor találkoztunk a Jezsuita Központtnál és velünk tartott egy közös ismerősünk, Munir is. Egy könnyebb vacsorát követően taxiba ültünk és célba vettük a már jól ismert Cap D'or-t. (Hogy teljesen őszinte legyek ez az egyetlen kocsma, amit itt ismerek.) Nem terveztünk nagy duhajokodást, mert a hadsereg arra kérte a lakosságot, hogy éjfélt követően már ne nagyon legyenek az utcán. 2 sör, néhány tányér baszari (erről már képet is tettem fel korábban) és egy jó beszélgetés után, meg is indultunk hazafele. Munirral elváltak útjaink, Mego-val pedig még vettünk néhány Stellát a későbbiekre.
Munir és Maged az egészségemre isznak! :)
Az est további részét főleg Mego magyarországi látogatásának részleteinek az átbeszélésével töltöttük és egyre biztosabbá válik, hogy tényleg jönni fog. Elmondtam neki nagyjából mire számíthat, de azért nagy meglepetéssel nem fog neki szolgálni a látogatás, mert - ahogy korábban már mondtam - már élt 1 évet a németeknél, és az édesanyja ill. számos rokona is Hollandiában lakik. Persze azért majd igyekszem elmélyíteni  tudását az országunkkal kapcsolatban és elkalauzolni magyar kultúra világába. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése