2011. február 26., szombat

Csütörtök esti kiruccanás

Most, hogy végre teljesen helyreállt az utcákon a rend, újra biztonságos az éjszakai élet a városban. Ezen felbuzdúlva csütörtök este tettünk is egy kisebb túrát. A találka az Alexandriai könyvtárnál  (Maktaba El-Asszkandarijja) volt megbeszélve, ahova szerencsére gyorsan és könnyen el tudok jutni.
A könnyvtár épülete közelről....
... és távolról










A könyvtár közelében van még egy érdekes, gömb alakú épület, amely ez speciális mozi. Eddig ilyet csak Párizsban láttam, ahova akkor be is mentünk és azóta terveztem, hogy valamikor meg kellene ismételni, mert hatalmas élmény volt. Az ilyen mozikban az a különleges, hogy a vászon nem csak előttünk van, hanem szinte teljesen körbevesz bennünket és tényleg olyan érzés, mintha mi is a filmben lennénk. Az ilyen termekben azonban csak speciális filmeket vetítenek, de máig nem felejtettem el mennyire markoltam Párizsban a szék karfáját, mikor egy vizesés felett helikoptereztünk át..... :)
A mozi épülete
Az este első állomáshelye egy hangulatos kültéri kávézó volt a tengerparton, ahol csak egy kávényi időt töltöttünk. Miután hazakisértük, vagy taxiba tettük Mego ismerőseit, becsatlakoztunk a Nany-ékhoz, akik a szokásos helyükön a szokásos játékukkal szórakoztatták magukat. Az ilyen kávézókban a legnépszerűbb játékok a Backgammon és Dominó. Emellett lehet vizipipázni, teázni, kávézni, de alkohol természetesen nincs. Az ilyen helyek sokkal inkább szólnak a közösségi életről, mint az ivásról. Tudni kell, hogy ide nők nem szokták követni a férfiakat. Elvileg a gyengébbik nemnek is megvan a hasonló kávézója, oda pedig a férfiak nem mennek. Itt a Mego-val elpöfékeltünk két adag barackos dohányt és ittam egy tejes teát (sej ma laban - tea tejjel).

Gyárkémény :)
Akarva sem tudtam volna hülyébb képet vágni
   









Keményen nyomják a játékot
Fél 12 közösen fele megindultunk hazafele. Szerencsére találtunk útközben egy kis italboltot, ahol felszerelekeztünk néhány sörrel az est további részére, amikor -már itthon nálam- az egyiptomi tüntetésekről beszélgettünk a Megoval, de ez már egy másik bejegyzés témája.....

PS.: Ehhez a videóhoz majd videó is lesz, de az eddig tapasztalatok alapján, ha nem megyel a 14Mb egy óra alattt, akkor utána sem fog már. Az előző bejegyzésemhez pedig feltöltöttem két másik képet!  

2 megjegyzés:

  1. Jó olvasni,hogy végre nyugalom van.Érezd magad továbbra is jól!Üdvözlettel:Dytah

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Megpróbálok a maradék időmbe minél több dolgot belesúvasztani, így a jövőben remélhetőleg megszaporodnak a képes beszámolók! :)

    VálaszTörlés